Pentru dimensionarea obiectelor tehnologice ce intra in componenta statiei de epurare propuse se are in vedere numarul de locuitori care vor beneficia de statia de epurare.
Linia de epurare a apei consta intr-o etapa de pretratare mecanica constand intr-o sitare fina pentru indepartarea materiilor grosiere inclusiv deznisipare prin utilizarea unei site rotative cu autocuratare, o indepartare a grasimilor si uleiurilor intr-un separator de grasimi si o omogenizare-egalizare debite si varfuri de poluanti in bazinul avand aceeasi denumire, urmata de o etapa de tratare biologica cu nitrificare-denitrificare si stabilizare aeroba a namolului realizata in 2 bazine realizate din otel emailat dispuse concentric, pe o fundatie de beton si o etapa de ultrafiltrare realizata in module compuse din casete cu membrane ultrafiltrante realizand separarea namolului de efluent dar si o dezinfectie a efluentului evacuat ulterior catre emisar.
Concentratia de namol de 10 - 12 g/l datorata procesului de separare fizica prin membrane este mult mai ridicata fata de concentratia namolului obtinuta prin solutia clasica de epurare biologica cu namol activat (unde aceasta variaza intre 3,5 - 5 g/l, fapt care permite reducerea volumului bazinului biologic).
Namolul in exces, evacuat prin pompare din modulele MBR cand sonda de materii solide in suspensie indica o concentratie a acestuia de 10 – 12 g/l, este stocat intr-un bazin in care se realizeaza o conditionare a acestuia prin dozare de var si polimer in vederea reducerii rezistentei specifice a acestuia si ulterior deshidratat cu ajutorul unei instalatii tip filtru presa obtinandu-se un namol cu umiditate de cca. 55%.
Toate echipamentele alese, inclusiv pompele submersibile si mixerele, sunt din materiale care rezista la concentratii mari de cloruri.