MODEL CABINET

Statiile de dedurizare IntelliSOFT sunt echipamente destinate tratarii apei ce au ca scop eliminarea sarurilor de calciu si magneziu (care pot forma depuneri de cruste pe instalatii tehnice sanitare).

Acestea va ajuta sa va protejati intreaga casa de problemele cauzate de calcar, incepand cu instalatia sanitara, boiler, centrala termica, si pana la electrocasnice, prelungindu-le durata de viata si eficienta, reduce consumul de energie electrica in sistemele de incalzire a apei si electrocasnice, si implicit va ajuta sa faceti economie in ceea ce priveste costul cu energia electrica.

Din punct de vedere constructiv, statiile de dedurizare IntelliSOFT tip Cabinet au in componenta un rezervor presurizat echipat cu o rasina cationica puternic acida in forma sodiu si un rezervor de saramura adiacent pentru prepararea agentului de regenerare, realizandu-se astfel un sistem compact, cu dimensiuni reduse. Regenerarea poate fi programata in functie de: Timp, Volum, Volum/Timp.

Numarul mare de configuratii si dimensiuni disponibile garanteaza o potrivire perfecta pentru apartamente, case sau pentru aplicatii in care spatiul ocupat de echipamente este un factor important. Raportul optim calitate-pret, designul modern si tehnologia de ultima generatie fac din sistemele IntelliSOFT unele din cele mai performante de pe piata europeana.

Va propunem unul din cele mai compacte sisteme de dedurizare, cu un design modern si tehnologie de ultima generatie, in doua variante: modelul elegant si modelul clasic.

Statia de dedurizare IntelliSOFT modelul clasic va ofera o solutie ecologica si cu un raport optim cost-eficienta.

Statia de dedurizare IntelliSOFT modelul elegant vine cu o forma unica, design optimizat si dimensiuni reduse, ce permit instalarea in zone in care un dedurizator obisnuit nu incape: in garaj, in spatiul de sub centrala termica. Chiar mai mult, designul modern si elegant, face placuta prezenta lui in zone vizibile, in bucatarie, baie.

Aceasta gama de produse prezinta mai multe avantaje:

  • tablou de comanda integrat, amplasat frontal, cu acces usor
  • software cu programare usoara in 3 etape
  • control automat al debitului
  • consum redus de sare si apa
  • alimentare facila a rezervorului de sare
  • flotor de siguranta

Parametri specifici

  • Presiune de lucru min/max (bar): 1,4/8,3
  • Temperatura de lucru min/max (C): 2/48
  • Alimentare electrica: 230/50
  • Putere consumata max (V): 17/21
  • Racorduri intrare/iesire: ¾”

Specificatii tehnice

Model U.M. 11 15 20 26 32
Volum rasina l 11 15 20 26 32
Dimensiuni (LxHxl) mm 345x686x573 345x826x573 345x826x573 345x1105x573 345x1105x573
Greutate kg 18,5 24,0 28,5 35,5 41,0
Capacitate utila de schimb m3 x0 G 28 38 58 75 93
m3 x0 F 50 68 102 133 163
Consum sare/regenerare kg 1,4 1,9 2,5 3,3 4,0
Debit maxim recomandat m3/h 1,1 1,5 2,0 2,6 3,2
Consum apa/regenerare l 59 80 101 128 156

MODEL SIMPLEX

Statiile de dedurizare sunt echipamente destinate tratarii apei ce au ca scop eliminarea sarurilor de calciu si magneziu (care pot forma depuneri de cruste pe instalatii tehnice si sanitare). In alcatuirea lor intra un rezervor presurizat echipat cu o rasina cationica puternic acida in forma sodiu si un rezervor de saramura adiacent pentru prepararea agentului de regenerare. Rezervorul de saramura se amplaseaza lateral, frontal sau in partea din spate a rezervorului cu rasina, astfel incat spatiul ocupat de echipamente sa fie optimizat la maxim.

Perioadele de furnizare apa dedurizata – regenerare se repeta ciclic si sunt complet automatizate, fiind comandate de un programator electronic cu microprocesor care actioneaza asupra unei valve automate.

Pentru o functionare corecta a statiei de dedurizare este necesar ca apa supusa tratarii sa fie limpede, cu o incarcare de substante solide in suspensie de maxim 2 mg/l, lipsita de uleiuri si clor rezidual liber, sa aiba mai putin de 10 mg/l substante organice oxidabile.

Statiile de dedurizare model Simplex sunt dotate cu valve de comanda si programatoare electronice de ultima generatie, avand posibilitatea initierii ciclului de regenerare dupa Timp, Volum sau Volum/Timp (in functie de aplicatie). Regenerarea rasinii se face automat atunci cand nu este necesara furnizarea apei dedurizate.

Functionare

  • Faza de serviciu – In timpul furnizarii apei dedurizate, apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest fel se produce schimbul ionic iar apa dedurizata iese prin distribuitorul inferior, la consumator.
  • Afanarea – In timpul afanarii apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul inferior si parcurge de jos in sus stratul de rasina. Astfel are loc afanarea rasinii iar apa utilizata iese pe linia de drenaj.
  • Aspiratia saramurii (regenerarea) – Apa bruta trece prin injector in valva de comanda si aspira saramura din rezervorul de saramura. Solutia saturata de saramura se dilueaza la aproximativ 10%. Saramura intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest timp se produce regenerarea. Apa utilizata la regenerare trece prin distribuitorul inferior si se evacueaza pe drenaj.
  • Spalarea lenta – Spalarea lenta are loc in acelasi sens cu aspiratia saramurii. Ea incepe in momentul in care nu mai exista saramura in rezervorul de saramura. In timpul spalarii lente, excesul de saramura este expulzat din stratul de rasina.
  • Spalarea rapida – Apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi iese spre drenaj prin distribuitorul inferior. In timpul spalarii rapide substantele chimice folosite la regenerare se indeparteaza din sistem, pana cand apa devine de calitate corespunzatoare.
  • Reumplerea rezervorului de saramura – Apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi prin distribuitorul inferior si furtunul de saramura, in rezervorul de saramura. Volumul de apa pentru reumplerea rezervorului de saramura (si implicit consumul de sare) este determinat numai de timpul aferent acestei faze. Apa si pastilele de sare din rezervor formeaza solutia saturata de saramura ce va fi folosita la urmatoarea regenerare.

 

MODEL DUPLEX ALTERNANT

Statiile de dedurizare model Duplex alternant sunt echipamente ce asigura continuu apa dedurizata, 24 de ore din 24. In alcatuirea lor intra doua rezervoare presurizate echipate cu rasina cationica puternic acida in forma sodiu si un rezervor de saramura adiacent pentru prepararea agentului de regenerare. Rezervorul de saramura se amplaseaza lateral, frontal sau in partea din spate a rezervoelor cu rasina, astfel incat spatiul ocupat de echipamente sa fie optimizat la maxim.

Perioadele de furnizare apa dedurizata – regenerare se repeta ciclic si sunt complet automatizate, fiind comandate de un singur programator electronic cu microprocesor (model SXT), care actioneaza asupra unei valve automate (model Fleck).

Filtrele ionice (model Structural) se regenereaza pe rand, in regim automat; in timp ce un filtru parcurge ciclul de regenerare, celalalt produce apa dedurizata. Odata terminata regenerarea unui filtru, acesta ramane in asteptare pana la epuizarea celuilalt, dupa care trece automat in productie iar filtrul epuizat incepe ciclul de regenerare.

Pentru o functionare corecta a statiei de dedurizare este necesar ca apa supusa tratarii sa fie limpede, cu o incarcare de substante solide in suspensie de maxim 2 mg/l, lipsita de uleiuri si clor rezidual liber, sa aiba mai putin de 10 mg/l substante organice oxidabile.

Functionare:

  • Faza de serviciu – In timpul furnizarii apei dedurizate, apa bruta intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest fel se produce schimbul ionic iar apa dedurizata iese prin distribuitorul inferior, la consumator.
  • Afanarea – In timpul afanarii apa dedurizata intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul inferior si parcurge de jos in sus stratul de rasina. Astfel are loc afanarea rasinii iar apa utilizata iese pe linia de drenaj.
  • Aspiratia saramurii (regenerarea) – Apa dedurizata trece prin injector in valva de comanda si aspira saramura din rezervorul de saramura. Solutia saturata de saramura se dilueaza la aproximativ 10%. Saramura intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si parcurge de sus in jos stratul de rasina. In acest timp se produce regenerarea. Apa utilizata la regenerare trece prin distribuitorul inferior si se evacueaza pe drenaj.
  • Spalarea lenta – Spalarea lenta are loc in acelasi sens cu aspiratia saramurii. Ea incepe in momentul in care nu mai exista saramura in rezervorul de saramura. In timpul spalarii lente, excesul de saramura este expulzat din stratul de rasina.
  • Spalarea rapida – Apa dedurizata intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi iese spre drenaj prin distribuitorul inferior. In timpul spalarii rapide substantele chimice folosite la regenerare se indeparteaza din sistem, pana cand apa devine de calitate corespunzatoare.
  • Reumplerea rezervorului de saramura – Apa dedurizata intra in rezervorul cu rasina prin distribuitorul superior si trece de sus in jos prin stratul de rasina, apoi prin distribuitorul inferior si furtunul de saramura, in rezervorul de saramura. Volumul de apa pentru reumplerea rezervorului de saramura (si implicit consumul de sare) este determinat numai de timpul aferent acestei faze. Apa si pastilele de sare din rezervor formeaza solutia saturata de saramura ce va fi folosita la urmatoarea regenerare.

Cere oferta

Doriti sa vorbiti cu unul dintre consilierii nostri la telefon?
Trimiteti detaliile si va vom contacta in cel mai scurt timp. De asemenea, ne puteti trimite un e-mail pe adresa water@cvw.ro.

Pentru Companii
Aveti intrebari despre modul in care CVWATER poate ajuta compania dumneavoastra? 
Trimiteti un e-mail si va vom contacta in scurt timp, sau sunati la numarul 0743 583 377 intre 08:00 si 17:00 de Luni pana Vineri.

Cere oferta

Acest site foloseste cookie-uri

Folosim cookie-uri, inclusiv cookie-uri de la parti terte, pentru a a personaliza continutul, pentru a oferi experiente personalizate, in sopuri publicitare sau pentru a oferi functii de socializare si pentru a analiza traficul de utilizare a site-ului. Apasand butonul „Acceptati cookie-urile recomandate”, confirmati ca sunteti de acord cu utilizarea acestor cookie-uri constand in cookie-uri de preferinte, statistica, marketing. In secțiunea Modifica setarile aveti optiunea de a selecta tipurile de cookie-uri pe care le permiteti. In orice moment va puteti retrage consimtamantul sau va puteti modifica preferintele. Informatii detaliate despre modul in care utilizam cookie-urile, inclusiv cum puteti refuza cookie-urile accesati Politica de cookie.

Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu folosirea cook-iurilor. Mai multe detalii. aici | Modifica setarile